Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Το αεροδρομιο

Δυο φωτογραφιες ισως καποιοι αναγνωρισουν τους γονεις τους αναμεσα σε αυτους που περιμενουν



Ταξιδευαμε μεσω Βελγιου με Σαμπεναhttps://en.wikipedia.org/wiki/Sabena. Ειμαι σιγουρος πως ηταν με ελικες .Θυμαμαι τα κενα αερος.Οι πιλοτοι με αφηναν να μπω στο πιλοτηριο.Η πορτα ηταν ανοιχτη.Τοτε δεν γινονταν ελεγχοι για οπλα πριν μπεις στο αεροπλανο.Μονο διαβατηριο και συναλλαγμα.

Η εξαγωγη συναλλαγματος ηταν παρανομη.Γινοταν μετατροπη σε δολλαρια και με χιλια κολπα και κινδυνο εβγαιναν τα λεφτα απο τη χωρα.Καποτε ειχαν κρυψει δολλαρια μεσα σε ενα πλαστικο σκιουρακι που κρατουσα στα χερια μου.Οταν το εσκισαν για να παρουν τα λεφτα μου ειπαν πως ανοιξε λογω της πιεσης απο το μεγαλο υψος.
Θυμαμαι ποσο γρηγορα εδυε ο ηλιος πανω απο τη Σαχαρα.Ποσο αποτομα αρχιζε η ερημος και τελειωνε η βλαστηση
Θυμαμαι την αναχωρηση απο το Ελληνικο καθως και την  αφιξη στην Αφρικη αυτο το χαστουκι στο προσωπο απο υγρο συμπαγη ζεστο αερα γεματο βαριες μυρωδιες.Τον ουρανο του Ισημερινου παντα λευκο πανω απο το κεφαλι.Ποτε γαλαζιο. Την περιοδο των βροχων.Ασταματητων βροχων.Και το κρυο τα βραδυα. Το αερα κονσερβα απο τα κλιματιστικα οπου βρισκομασταν.
Την μουσικη. Παντου την καταπληκτικη Αφρικανικη μουσικη και ολους να λικνιζονται στους ηχους της.
Την μανιοκα. Μου προσφερε μια γυναικα να φαω αλλα σιχαθηκα γιατι την εβλεπα να μασαει τη ριζα που πρωτα ελιωνε σε ενα γουδι χτυπωντας την με ενα ξυλο και μετα να πλαθει με τα δαχτυλα της το ζυμαρι .
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου